over mij

Ik ben Charlotte (°1991). Al van kleins af aan heb ik interesse in mensen en hun verhaal. Dit heeft zich vertaald in mijn carrière. In 2011 begon ik aan een Bachelor in de Orthopedagogie. Mijn droom was om jongeren en kinderen te ondersteunen om hun eigen kracht en zelfvertrouwen in te zetten. Na mijn stage in Centrum West, een jeugdhuis in Sint-Jans-Molenbeek, besloot ik om er Sociaal-Cultureel werk bij te studeren. Na mijn studies ging ik aan de slag als opvoeder in de bijzondere jeugdzorg, vrijwilligerscoach bij 11.11.11 en huiswerk-begeleidster bij VMJ-AJM d’Broej. 

Maar er bleef iets kriebelen, ik wilde mensen op een dieper niveau kunnen begeleiden. Ik wilde mensen bieden, wat mijn eigen therapeut mij had geboden, een rustpunt, een plek waar mijn verhaal mocht zijn. 

In 2020 maakte ik de beslissing om te starten aan een 4-jarige therapieopleiding. Ik koos voor de opleiding aan de Educatieve Academie, Interactionele Vormgeving. Een opleiding die op mijn lijf geschreven is. Doorheen de vier jaar groeide mijn zelfvertrouwen om ook effectief als therapeut aan de slag te gaan. Dit avontuur startte in 2022 eerst als vrijwilliger bij Tejo (gratis therapie voor jongeren) en in 2023 zegde ik mijn job op en ging ik ook als zelfstandig therapeut aan de slag. 

Ik ben een zoekend, nieuwsgierig en creatief persoon. Ik ben steeds op zoek naar hoe ik nog authentieker kan leven, hoe ik zo dicht mogelijk bij mezelf kan blijven in de dingen die ik doe. Mijn nieuwsgierigheid uit zich in een leergierigheid en een fascinatie naar hoe mensen denken en functioneren. Zo verdiep ik mij naast therapeutische onderwerpen, ook in Human Design, dat mij telkens laat zien hoe uniek elk persoon is. Ik ben iemand die creatief is in mijn denken, maar daarnaast ik knutsel graag, even uit mijn hoofd en met mijn handen aan de slag. Deze eigenschappen vormen mij mee als therapeut.  

opleidingen

  • Postgraduaat Psychotherapie in de Interactionele Vormgeving – Educatieve Academie Antwerpen – in opleiding (sinds september 2020)
  • Bachelor Sociaal-Cultureel Werk (2016)
  • Bachelor Orthopedagogie (2014)

nl_BENL