psychotherapie

mijn aanpak

Op de eerste plaats wil ik een plek creëren waar mensen en hun verhaal gewoon mogen zijn, zonder oordeel. Ik bied een luisterend oor, een open blik, via gerichte vragen en bepaalde technieken kunnen we tot meer inzicht komen. Om zo beweging te brengen in de dingen waar je telkens in vast loopt.

Ik ben opgeleid als integratief psychotherapeut. Specifieker in de interactionele vormgeving. In het kort wil dit zeggen dat ik in de therapiekamer verschillende psychologische stromingen combineer. Telkens afgestemd op de persoon die voor mij zit. Soms kan de therapie enkel gesprekstherapie zijn, maar het is mogelijk dat ik technieken inzet die niet enkel ons denken aanspreken, maar dat we bijvoorbeeld creatief met beelden aan de slag gaan, contact maken met wat we voelen of meer lichaamsgericht. Ik werk graag met beelden, subpersoonlijkheden, ons verlangen, focussen, de beleving, het transpersoonlijke, de wie ben ik?-vraag en nog veel meer.

wie kan bij mij terecht

Ik bied individuele therapie aan aan jongeren, jongvolwassenen en volwassenen. Je kan bij mij terecht voor een brede waaier aan hulpvragen. 

  • Eigenwaarde/ zelfvertrouwen
  • Somberheid/ depressieve klachten
  • Momenten van verandering: relatiebreuk, verhuis, job,…
  • Zingeving: Wie ben ik? Wat wil ik?
  • Gevoel van onbehagen
  • Als je vastloopt in het leven en niet zo goed meer weet welke kant je op moet
  • Gevoel van niet te passen, anders zijn

Weet je niet goed of je bij mij terecht kan? Stuur mij dan een berichtje en dan bekijken we het samen.

therapeutisch proces

Therapie is een proces. In begin bouwen we veiligheid en vertrouwen op, door elkaar te leren kennen. Om van daaruit het avontuur aan te gaan. Zo te gaan kijken naar de diepere, meer kwetsbare lagen die je als persoon tegenhouden om niet ten volle te leven, om dan stap voor stap hier verandering in te brengen.

We gaan samen op zoek naar een weg die voor jou werkt. Een aanpak die bij jou past. Ik geloof dat ieder mens de expert is van hun eigen leven. Ik zie mijzelf binnen dit proces als een soort gids. Een gids die het proces mee leidt, luistert, soms de bagage even mee ondersteunt, maar het niet helemaal over neemt. Je zal zelf de stappen moeten zetten. 

Bij sommige hulpvragen kan het zijn dat het al na enkele sessies is ‘opgelost’ en andere hulpvragen hebben meer tijd nodig. Soms is de therapie afgelopen, maar bots je een tijd later op een nieuw stuk en start de therapie opnieuw op. 

Therapie is een wisselwerking tussen de therapeut en de cliënt. Het is daarom belangrijk om als cliënt je goed te voelen bij je therapeut. Dit kan een zoektocht zijn en dat is ook onderdeel van het therapeutisch proces. Aarzel dus niet als je na een paar sessies het niet voelt, om dit ook op tafel te leggen. 

mijn missie 

Mijn missie als therapeut is om mensen meer keuzevrijheid doen krijgen in hun leven. Dat ze bewuster keuzes kunnen maken, keuzes die in lijn liggen van wie ze zijn en wat ze verlangen in dit leven. Zodat onze keuzes minder afhankelijk zijn van wat anderen van ons verwachten, of de maatschappij verwacht. Dat we meer vrijheid ervaren. 

Ik geloof dat als mensen dichter bij hun kern staan, ze dan keuzes maken die gunstiger zijn voor zichzelf, voor de mensen rond zich en op grotere schaal ook voor onze planeet. 

nl_BENL